ABC -ene i det japanske språket: a til z (2023)

Hvis du ønsker å lære det japanske alfabetet, har du kommet til rett sted!I dette blogginnlegget vil vi gå over alfabetet til japansk fra A til Z. Hver bokstav vil bli introdusert med dens tilsvarende uttal og eksempelord.Mot slutten av dette innlegget vil du kunne lese og skrive på japansk som en proff!

The ABCs of the Japanese Language: A to Z (1)

Hva er bokstavene i det japanske alfabetet?

Det kan være vanskelig å lære et fremmedspråk, men det er enda vanskeligere å lære et språk som har tre skrivesystemer.

For eksempel er japansk ikke så vanskelig som man kanskje tror.Det første trinnet for å lære et språk er å lære alfabetet.

Hiragana og Katakana er begge pensum, noe som betyr at hver karakter representerer en lyd.

Kanji er derimot ideogrammer, noe som betyr at hver karakter representerer et konsept.

Det er totalt 46 tegn i Hiragana -alfabetet og 50 i Katakana -alfabetet.

Kanji kan variere fra en til flere tusen tegn.

Å uttale det japanske alfabetet

Et godt sted å starte når du lærer et fremmed alfabet er å lære å uttale hver bokstav.Følgende tabell viser Hiragana -alfabetet og dens tilsvarende uttal.

Karakter og uttale

 • Ah
 • Jeg ønsker
 • U
 • Før
 • O
 • Eller ka
 • Til
 • Til
 • De
 • At

Konnichiwa!(Hei!) Nå som du kjenner alfabetet, kan du begynne å lære å lese og skrive på japansk.

Hvor mange bokstaver er det i det japanske alfabetet?

Hvis du tenker at det japanske alfabetet er sammensatt av 26 bokstaver som engelsk, tenk på nytt!

Det er også to måter å skrive japansk på: Hiragana og Katakana.Hiragana brukes til å skrive innfødte japanske ord, mens Katakana brukes til å skrive utenlandske ord.

Så hvordan kan du lære alle 50 bokstaver i det japanske alfabetet?

Vel, det er faktisk ikke så vanskelig som det virker.Den beste måten å starte er ved å lære de grunnleggende 46 bokstavene, som består av 40 Hiragana og seks Katakana -karakterer.Etter det kan du gå videre til å lære de resterende fire Hiragana -bokstavene og alle Katakana -figurene.

The ABCs of the Japanese Language: A to Z (2)

Hvordan fungerer det japanske alfabetet?

Hiragana og Katakana blir begge omtalt som Kana.Kanji er de adopterte kinesiske tegnene som brukes i det moderne japanske skrivesystemet.

Mens Hiragana består av 48 fonetiske bokstaver, er det en stavelse, noe som betyr at hver karakter representerer en stavelse.

Endelig kan Kanji representere hele ord på egen hånd eller kombineres med andre kanji for å danne sammensatte ord.Det er mer enn 50 000 Kanji -figurer, og de fleste japanske mennesker kjenner mellom 2000 og 3000 av dem.

På grunn av dette blir Kanji ofte tenkt på som den vanskeligste delen av å lære japansk.Imidlertid, med litt praksis og tålmodighet, er det mulig å mestre dette fascinerende skrivesystemet.

Hvorfor er det 3 alfabeter i Japan?

Japan har tre skrivesystemer: Hiragana, Katakana og Kanji.

Hiragana brukes til innfødte japanske ord, Katakana for utenlandske ord og Kanji for kinesiske lånord.Men hvorfor trenger Japan tre forskjellige alfabeter?

En del av grunnen har å gjøre med historien.Hiragana og Katakana utviklet seg begge fra et system med piktografiske karakterer kjent som Kanji.

Over tid ble disse karakterene forenklet og kom til å bli brukt som fonetiske symboler, som representerer stavelser i stedet for hele ord.

Etter hvert som bruken av Kanji ble mer utbredt, ble det nødvendig å utvikle en måte å skrive dem på med det minste mulige antall slag.

Dette førte til etableringen av to nye pensumfistus: Hiragana og Katakana.Den andre grunnen til eksistensen av tre skrivesystemer er at de tjener forskjellige funksjoner.

Hiragana brukes først og fremst til setningsstruktur og grammatiske elementer, mens katakana brukes til vekt eller for å formidle en følelse av skarphet.Kanji kan derimot formidle mye informasjon i bare noen få slag, noe som gjør det til en effektiv måte å skrive lange tekstpassasjer på.Som et resultat brukes det ofte til teknisk eller akademisk skriving.

Så selv om det kan virke som mye arbeid å lære tre forskjellige alfabeter, serverer hver et tydelig formål og kan brukes i forskjellige situasjoner.Med litt trening vil du kunne bruke dem alle med letthet!

Å lære det japanske alfabetet er det første trinnet for å lære språket

Japansk alfabetskort

Hvis du er interessert i å lære det japanske alfabetet, er det noen få ressurser som kan være veldig nyttige.En av de mest nyttige er et japansk alfabetskart.

Disse diagrammer gir en rask og enkel måte å slå opp de riktige tegnene for hver bokstav i alfabetet.

De gir også hjerneslagsordningsdiagrammer, slik at du kan se hvordan du skriver hvert tegn riktig.

Det beste av alt er at japanske alfabetskart er gratis og lett tilgjengelige på nettet.

Så hvis du er klar til å begynne å lære det japanske alfabetet, må du huske å finne et godt diagram du kan bruke som referanse.Med litt praksis skal du skrive som en innfødt på kort tid!

Japansk alfabet: Hiragan

Hver karakter representerer en enkelt lyd, og kan brukes til å skrive både innfødte japanske ord og ord av utenlandsk opprinnelse.

Kanji er derimot kinesiske tegn som ble adoptert av de japanske århundrene siden.

I dag brukes Kanji hovedsakelig til å skrive substantiv, adjektiver og verb.Imidlertid brukes alle tre skriptene ofte i et enkelt stykke skriving, med hvert manus som tjener et annet formål.

Det første trinnet i å lære det japanske alfabetet er å gjøre deg kjent med de grunnleggende Hiragana -tegnene.Når du kjenner de grunnleggende tegnene, kan du begynne å kombinere dem for å danne stavelser.

For eksempel kan karakteren for "Ka" kombineres med karakteren for "TSU" for å danne stavelsen "Katsu."I tillegg kan noen Hiragana -tegn endres litt for å endre lyden de representerer.

For eksempel kan karakteren for "SA" skrives med en liten sirkel ved siden av for å representere lyden "Shi."Disse modifiserte karakterene er kjent som henholdsvis Dakuten og Handakuten.

Å lære alle mulige Hiragana -kombinasjoner kan virke som en skremmende oppgave, men ikke bekymre deg!

Japansk alfabet: Katakana

Mens Hiragana hovedsakelig brukes til å skrive innfødte japanske ord, brukes Katakana vanligvis for ord med fremmed opprinnelse.

For eksempel ville det engelske ordet \ "kaffe \" bli skrevet som kaffe i Katakana. På samme måte ville ordet \ "datamaskin \" være woutten som datamaskin i kata kana.

I tillegg brukes Katakana ofte til onomatopoeiske ord, som er ord som etterligner lyden de representerer.For eksempel ville ordet キャッキャ (Kyacca), som etterligner lyden av latter, bli skrevet i Katakana.

Katakana -tegn kan også kombineres for å danne stavelser, akkurat som Hiragana.I tillegg kan noen Katakana -tegn endres litt for å endre lyden de representerer.

For eksempel kan karakteren for "TA" skrives med en liten sirkel ved siden av for å representere lyden "TSU."Disse modifiserte karakterene er kjent som henholdsvis Dakuten og Handakuten.

Å lære alle de mulige Katakana -kombinasjonene kan virke som en skremmende oppgave, men ikke bekymre deg!

Japansk alfabet: Kanji

Kanji er det tredje og siste manuset som brukes i japansk forfatterskap.Kanji er kinesiske tegn som ble adoptert av de japanske århundrene siden.

I dag brukes Kanji hovedsakelig til å skrive substantiv, adjektiver og verb.Imidlertid brukes alle tre skriptene ofte i et enkelt stykke skriving, med hvert manus som tjener et annet formål.

Det er tusenvis av kanji -figurer, og de fleste japanske mennesker kjenner bare de grunnleggende.

Faktisk kan du klare deg med å kjenne bare noen hundre kanji hvis du bare er interessert i å lese og skrive enkle setninger.

Når det er sagt, kan det å lære til og med et lite antall kanji virke som en skremmende oppgave.

Ikke bekymre deg!Begynn med å lære de vanligste Kanji -figurene, og jobb deg deretter opp til de vanskeligere.Kanji sammensatte ord.

Noe av det vanskeligste med å lære kanji er at de ofte har flere avlesninger.

For eksempel kan Kanji for \ ”tre \” leses som enten き (ki) eller 木 (moku).

For å gjøre ting enda mer forvirrende, kan disse avlesningene endre seg avhengig av konteksten ordet brukes i.

Heldigvis er det noen triks du kan bruke for å bestemme lesingen av en Kanji -karakter.

Et slikt triks er å se etter Kanji sammensatte ord.Et kanji -sammensatt ord er et ord som består av to eller flere Kanji -tegn.

For eksempel består ordet 電車 (Densha), som betyr "tog", av Kanji -tegnene for "elektrisitet" og "bil."

I dette tilfellet blir Kanji -karakteren for "elektrisitet" lest som でん (DEN), mens Kanji -karakteren for "bil" blir lest som しゃ (SHA).

Derfor blir ordet tog (Densha) lest som Densha (Densha).

The ABCs of the Japanese Language: A to Z (3)

Romanisert alfabet for ikke-japanske høyttalere: Romaji

Den romaniserte formen av japanere.Dette gjør det mulig for ikke-japanske høyttalere å lese og skrive på japansk uten å måtte lære de forskjellige skriptene.

Det kan også være nyttig for japanske foredragsholdere når de lærer å lese og skrive på engelsk.Selv om Romaji ikke er et offisielt skrivesystem, er det fortsatt et nyttig verktøy for de som ønsker å bygge bro mellom språket.

Japanske setninger for daglig bruk

Uansett hvor du reiser, er det alltid nyttig å kjenne noen grunnleggende setninger på det lokale språket.Dette gjelder spesielt i Japan, der språket kan være ganske annerledes enn engelsk.Imidlertid, med en liten innsats, er det lett å lære noen essensielle japanske setninger som vil gjøre turen din mye jevnere.Her er noen av de mest nyttige japanske setningene for reisende:

 • Hallo
 • Arijatou (takk)
 • Vennligst (P -bil)
 • Sumimasen (unnskyld meg/beklager)
 • Hajimemashite (hyggelig å møte deg)

Med disse grunnleggende setningene vil du kunne hilse på folk, uttrykke takk og be om unnskyldning når det er nødvendig.Selv om du kanskje ikke kan ha dyptgående samtaler ved å bare bruke disse setningene, vil de likevel være uvurderlige når du hjelper deg med å navigere deg rundt i Japan.

Hilsen og farvel på japansk

Hilsen og farvel på japansk er veldig viktige.Måten du hilser på noen viser respekt og er et tegn på høflighet.

Det er mange forskjellige typer hilsener, avhengig av tidspunktet på dagen og forholdet mellom folket.

Noen vanlige hilsener inkluderer "Ohayou Gozaimasu" (god morgen), "Konnichiwa" (hei) og "Sayounara" (farvel).Det er også viktig å vite hvordan man bøyer seg, da dette er en gest av respekt som ofte brukes i japansk kultur.

For å bøye seg, bare bøy i midjen med hendene på sidene.Jo dypere baugen, jo mer respekt viser du.Når du hilser noen, regnes det også som høflig å utveksle kort og gaver.Ved å ta deg tid til å lære disse enkle skikker, vil du være sikker på å gjøre et godt inntrykk når du møter nye mennesker i Japan.

Hva er det vanligste japanske alfabetet?

Kanji er den desidert mest vanlige.Det anslås at det er over 50 000 forskjellige Kanji -tegn som er i bruk i dag.

Hiragana og Katakana er begge alfabetiske skript, med hver karakter som representerer en enkelt lyd.

Sammen danner disse tre skrivesystemene grunnlaget for det japanske språket.Mens Kanji er det vanligste skrivesystemet, er det ikke alltid det enkleste å lære.

Av denne grunn foretrekker mange nybegynnere å starte med Hiragana eller Katakana før de går videre til Kanji.

Imidlertid er alle tre skrivesystemene viktige for å kunne lese og skrive japansk flytende.

Er japansk lest høyre til venstre eller venstre til høyre?

Det japanske skrivesystemet er sammensatt, og det kan være vanskelig for utenforstående å forstå.En vanlig misforståelse er at japansk alltid er skrevet fra høyre til venstre.

Faktisk avhenger retningen for å skrive av teksttypen.

For eksempel er horisontale tekster som prosa og romaner vanligvis skrevet fra venstre til høyre, mens vertikale tekster som dikt og sangtekster er skrevet fra høyre til venstre.

Det er også visse tilfeller der tekst kan skrives i begge retninger;For eksempel når du siterer et annet tekststykke eller når du viser en serie elementer.Som et resultat, svaret på spørsmålet "er japansk lest høyre til venstre eller venstre til høyre?"er ikke alltid grei.

Likevel kan det å forstå de grunnleggende prinsippene i det japanske skrivesystemet bidra til å gjøre oppgaven med å lese japansk mindre skremmende.

Tips for å lære det japanske alfabetet, raskt

Det japanske alfabetet, kalt "Hiragana," kan virke skremmende med det første.Men med litt øvelse er det ikke så vanskelig som det ser ut.Her er noen tips for å hjelpe deg med å lære en hiragana raskt og enkelt.

Først, start med å lære de grunnleggende formene til Hiragana -tegnene.Det er bare en håndfull forskjellige slag som brukes om og om igjen for å utgjøre de forskjellige karakterene.Når du kjenner de grunnleggende strekene, vil det være mye lettere å huske hvordan du skriver hver karakter.

Deretter fokuserer du på å lære de vanligste karakterene først.Det er noen hundre Hiragana -figurer totalt, men du trenger bare å lære en brøkdel av dem for å kunne lese og skrive japansk effektivt.Ved å starte med de vanligste karakterene, vil du kunne bygge opp kunnskapen din gradvis og ikke bli overveldet av for mange nye ting på en gang.

Til slutt, ikke glem å øve på å skrive Hiragana -tegn i ord og setninger.Akkurat som med et hvilket som helst språk, jo mer du bruker Hiragana, jo bedre blir du til å lese og skrive det.

Konklusjon

Å lære det japanske alfabetet er et nødvendig første skritt for å lære språket.Selv om det kan virke skremmende med det første, med litt øvelse, er det ikke så vanskelig som det ser ut.

Begynn med å lære de grunnleggende formene på karakterene, og fokuser deretter på de vanligste.Og ikke glem å øve på å skrive Hiragana med ord og setninger.

Vil du lære mer om det japanske språket?

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 11/07/2023

Views: 5992

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.